Over dit blog

 

‘…. and that, whilst this planet has gone cycling on according to the fixed law of gravity, from so simple a beginning endless forms most beautiful and most wonderful have been, and are being, evolved.’

Met deze woorden besluit Charles Darwin zijn invloedrijke boek On the origin of species. Een prachtige zin, ontroerend en inspirerend.

Het was zo eenvoudig begonnen…..
….. en kijk eens wat een verbazingwekkend complexe natuur er is ontstaan!

We leven temidden van een enorme rijkdom aan soorten. Soorten met verschillende levenswijzen. Soorten die op allerlei manieren met elkaar te maken hebben. Er zijn concurrerende soorten, roofdieren en prooien, parasieten en gastheren, partners in samenwerkingsverbanden. Hoe meer we te weten komen over de soortenrijkdom en de relaties tussen soorten, hoe fascinerender de natuur steeds weer blijkt te zijn.

Op dit blog verschijnen stukjes over pas gepubliceerd onderzoek aan evolutie en biodiversiteit. Ik volg zo’n vijftig wetenschappelijke tijdschriften, pik daar interessant nieuws uit en maak er korte berichten over. Het blog is gestart op 30 mei 2012.

Stukjes op dit blog tellen mee voor de Altmetric score van de wetenschappelijke artikelen waarnaar ze verwijzen; de Altmetric score is een maat voor hoe vaak een artikel wordt genoemd op onder meer sociale media.

Headerfoto’s: Arco van Strien en Alexandra van Strien-de Groot

Rechten

Tenzij anders vermeld is alle tekst in dit werk gelicenseerd onder een Creative Commons BY-NC-ND 4.0 licentie. Dat betekent dat je verhalen mag overnemen, maar alleen met naamsvermelding en bronvermelding, en niet voor commercieel gebruik. Je mag geen veranderingen in de tekst aanbrengen. Wanneer je een stuk wilt gebruiken, verwijs dan zo naar dit blog:
Willy van Strien: [titel blogpost met link]. Het was zo eenvoudig begonnen, [datum blogpost], CC BY-NC-ND 4.0 gelicenseerd.

De foto’s hebben eigen rechten. Wordt alleen de fotograaf vermeld, dan heeft die het copyright. Op andere foto’s, zoals foto’s die van Wikimedia Commons of van Flickr afkomstig zijn, is een Creative Commons licentie van toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *