Over Willy van Strien

 

Willy van Strien, wetenschapsjournalist en bioloog

Ik ben bioloog en freelance wetenschapsjournalist, en schrijf over biologisch en medisch onderzoek, natuur, evolutie en biodiversiteit. Op mijn website staat een selectie van stukjes over evolutie en ecologie die ik voor opdrachtgevers schreef. Over de evolutie van het seksueel gedrag van dieren maakte ik een boek: Het penisduel.

Website
LinkedIn
Twitter

3 reacties op Over Willy van Strien

 1. wvanstrien schreef:

  Ha Randy,

  Bedankt voor je reactie! De uitleg van de titel staat op de pagina ‘Over dit blog’. Hij is ontleend aan het slot van Darwins Origin, waar hij zijn verwondering uitspreekt dat uit zo’n eenvoudig begin van het leven zo’n enorme biodiversiteit is ontstaan tijdens het evolutieproces.

 2. wvanstrien schreef:

  Dank voor uw bericht. Nee, ik weet verder ook niets over de zaden, alleen dat ze vocht en licht nodig hebben. Ik neem aan dat ze in het voorjaar kiemen.
  Zelf heb ik deze zomer een aantal notenkrakers gezien en gehoord. Erg leuk!

 3. wvanstrien schreef:

  Beste Marina,
  Dat zou ik eigenlijk niet weten. Insecten hebben een heel goed reukvermogen, dus de geur van zo’n bloem hoeft niet sterk te zijn. Bovendien zal een bij in doodsnood, waar de bloemen de geur van nabootsen, ook geen sterke geur afgeven. Ik zou dus denken dat het niet aan de lantaarnplantjes ligt, maar helemaal zeker ben ik daar niet van.
  Met vriendelijke groet,
  Willy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *