Over Willy van Strien

 

Ik ben bioloog en freelance wetenschapsjournalist, en schrijf over biologisch en medisch onderzoek, natuur, evolutie en biodiversiteit. Op mijn website staat een selectie van stukjes over evolutie en ecologie die ik voor opdrachtgevers schreef. Over de evolutie van het seksueel gedrag van dieren maakte ik een boek: Het penisduel.

Website
LinkedIn
Twitter

6 reacties op Over Willy van Strien

 1. Randy Kip schreef:

  Wat een interessant en indrukwekkend archief! Ik heb het blog opgenomen bij mijn verzameling bladwijzers over biologie en natuur. De titel “Het was zo eenvoudig begonnen” vind ik een intrigerende titel. Gelijk schieten mij een aantal vragen te binnen. Onder andere wat zo eenvoudig was begonnen.

  • wvanstrien schreef:

   Ha Randy,

   Bedankt voor je reactie! De uitleg van de titel staat op de pagina ‘Over dit blog’. Hij is ontleend aan het slot van Darwins Origin, waar hij zijn verwondering uitspreekt dat uit zo’n eenvoudig begin van het leven zo’n enorme biodiversiteit is ontstaan tijdens het evolutieproces.

 2. eduard troch schreef:

  Met veel genoegen las ik je artikel over de notenkraker en de alpenden.
  Vanaf half juni verbleven we voor 2 weken in de Dolomieten, Italiƫ. Daar hebben we de alpenden pas goed leren kennen. Helaas waren er haast geen kegels te vinden. Vmdl.
  gebruikt de plaatselijke bevolking deze voor de heerlijke ‘Zirbenlikeur’ te winnen.
  Vorige week waren we in het Zillertal (Oostenrijk) en konden we onze zoektocht naar alpendenzaden verder zetten en …….. hebben er enkele meegebracht.
  Mijn vraag luidt: “Heb jij enig idee of tips, hoe en wanneer ik best de zaden zou kunnen zaaien en in welk medium”?
  (Mijn hobby is rotsplanten observeren in het gebergte en ben zodoende thuis vaak in mijn rotstuintjes aan het werk – ik ben gepensioneerd leraar).

  • wvanstrien schreef:

   Dank voor uw bericht. Nee, ik weet verder ook niets over de zaden, alleen dat ze vocht en licht nodig hebben. Ik neem aan dat ze in het voorjaar kiemen.
   Zelf heb ik deze zomer een aantal notenkrakers gezien en gehoord. Erg leuk!

 3. marina van dijk schreef:

  Geachte mevr. van Strien

  ik heb een vraag over stinkende kamerplanten .Kan het zijn dat een Chinees lantaarn
  plantje in de avond gaat stinken.?ik ben nog steeds zoekend waar de onaangename lucht in de avond in mijn kamer vandaan komt en heb al verscillende planten weggedaan zonder succes.
  ik heb 2 grote lantaarnplantjes kunnen zij de boosdoeners zijn ?
  b.v.d voor uw antwoord.

  • wvanstrien schreef:

   Beste Marina,
   Dat zou ik eigenlijk niet weten. Insecten hebben een heel goed reukvermogen, dus de geur van zo’n bloem hoeft niet sterk te zijn. Bovendien zal een bij in doodsnood, waar de bloemen de geur van nabootsen, ook geen sterke geur afgeven. Ik zou dus denken dat het niet aan de lantaarnplantjes ligt, maar helemaal zeker ben ik daar niet van.
   Met vriendelijke groet,
   Willy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *